sl

SL_01
Lindhagensgatan 100 - Stockholm, Sweden
12.500 sqm
27/06/2008
 

 

Our work comprised floor plans, organization of all functions as well as planning new built fittings and loose furnishing. From being situated at different locations around Stockholm, SL gathered all departments in one office with open and light floor plans. This move was a change towards new working routines, increased integration between departments and a greater spatial transparency.

The new interior is consciously discrete and practical. SL is careful not to brag and lavish. That was also important in our task to design the premises and the interior. Here is no forced company identity or philosophy – this is above all a well functioning work place.

A main interior concept are the train tracks that is SL’s core business. This is most visible in the long strip light that runs along the inner courtyard like an underground track and binds the room together. The large reception desk is built in white, high gloss MDF, with a glass top to manage wearing.

Above the reception is a unique light fixture resembling the three lines of the Stockholm underground system. The visitors will associate to SL’s business – traveling – in a playful and articulate way.

Head architect: Peter Sahlin
Project architect: Christian Hörgren
Medverkande arkitekter: Beata Denton, Viktor Ahnfelt, Love Neuschutz

Comments

comments